Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Mangókrémleves durum kiscsillag tésztával

  • Olasz konyha
  • Vegetériánus

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 dkg Família durum kiscsillag tészta
  • 2 db mangó
  • 5 dkg teavaj
  • 2 dkg pirított magkeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 db földieper
  • 4 szál friss menta
  • 4 db egész szegfűszeg
  • 4 ek. étkezési keményítő
  • egész fahéj
  • kristálycukor
  • virágméz
  • epres balzsamecet paszta

Elkészítés

  1. Olívaolajon megpirítjuk, a szárított paradicsomot majd hozzáadjuk a hámozott, kockára darabolt Lucullus paradicsomot, 
  2. A vajat felmelegítjük és belehelyezzük a kristálycukrot, melyet karamellizálunk, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott mangót, majd ízesítjük, fűszerezzük és vízzel felengedve takaréklángon főzzük.
  3. Tejszínes, keményítős habarást készítünk, és amikor megfőtt a mangó akkor besűrítjük.
  4. Tálaláskor a leveses csészébe helyezzük a levest és a külön kifőzött Família durum kiscsillag tésztát majd földieperrel, pirított magvakkal, epres balzsamecettel, friss mentával díszítjük.
  5. Família durum kiscsillag tészta elkészítése: Forrásban levő sós vízbe belehelyezzük, és 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és étolajjal lefényezzük.