Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Mozzarellás, zöldséges tészta, élesztős leveles tésztakosárban

  • Olasz konyha
  • Desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • Az ételhez:
    • 10 dkg Família Vitale Orsó Sporttészta
    • 10 dkg Família Vitale Penne Sporttészta
    • 10 dkg Szarvasi Mascarpone
    • 10 dkg Szarvasi Mini Mozzarella
    • 40 dkg élesztős leveles tészta
    • 1 dl kókusztejszín
    • 5 dkg Császárszalonna
    • 5 dkg virsli
    • 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, brokkoli, karfiol, zöldborsó, paprika, uborka)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dkg gyömbér
    • kevés őrölt kurkuma
    • zöldfűszerek (kakukkfű, lestyán, metélőhagyma)
    • 2 dkg kókuszzsír
    • tojás a kenéshez
  • A díszítéshez:
    • kevés Família Vitale Szélesmetélt
    • 5 dkg Szeletelt Pizza Mozzarella
    • kevés rukkola, paprika, uborka, paradicsom, sárgarépa, szalonna és lucernacsíra

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztős leveles tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű és 5 cm magasságú hőálló tálat kibélelünk vele, megszurkáljuk és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A maradék leeső tésztából kb. 2cm- es csíkokat vágunk. A tésztacsíkokból kb. 22 cm átmérőjű peremet készítünk, a csíkokat egymásra rétegezzük, addig folytatjuk, amíg a tésztacsíkok el nem fogynak (a rétegek közét felvert tojással kenjük meg). Sütőlemezre helyezzük és megkenjük tojással, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztős leveles tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű és 5 cm magasságú hőálló tálat kibélelünk vele, megszurkáljuk és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A maradék leeső tésztából kb. 2cm- es csíkokat vágunk. A tésztacsíkokból kb. 22 cm átmérőjű peremet készítünk, a csíkokat egymásra rétegezzük, addig folytatjuk, amíg a tésztacsíkok el nem fogynak (a rétegek közét felvert tojással kenjük meg). Sütőlemezre helyezzük és megkenjük tojással, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. A vizet feltesszük forrni a száraztésztának. A zöldségeket előkészítjük, tetszőleges formára felvágjuk, a sárgarépát, brokkolit, karfiolt kicsit megpároljuk. A mini mozzarellát összevagdaljuk. A szalonnát és a virslit kisebb kockákra, karikákra vágjuk. A fokhagymát, gyömbért apróra vágjuk. A száraztésztát kb. 10 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
  4. A vizet feltesszük forrni a száraztésztának. A zöldségeket előkészítjük, tetszőleges formára felvágjuk, a sárgarépát, brokkolit, karfiolt kicsit megpároljuk. A mini mozzarellát összevagdaljuk. A szalonnát és a virslit kisebb kockákra, karikákra vágjuk. A fokhagymát, gyömbért apróra vágjuk. A száraztésztát kb. 10 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
  5. Egy serpenyőben a kókuszzsírt felforrósítjuk és megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd hozzáadjuk az összevágott szalonnát, virslit és ezt is megpirítjuk.
  6. Egy serpenyőben a kókuszzsírt felforrósítjuk és megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd hozzáadjuk az összevágott szalonnát, virslit és ezt is megpirítjuk.