Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Ököruszály leves csigatésztával

  • Magyar konyha
  • Leves
  • Elkészítési idő: kb. 6-8 óra

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 db közepes marhafarok (kb. 1 kg)
  • kb. 50 dkg húsos marhacsont
  • 100 g Família Tészta Csigatészta
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db kisebb karalábé
  • ¼ db kelkáposzta (kb. 250 g)
  • 6-8 szem feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 3-4 szem szegfűbors
  • pici olaj

Elkészítés

  1. A répát, a zellert és a petrezselyem gyökeret pucoljuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A farkat a csigolyák között vágjuk el (vagy kérjük meg a hentest vásárláskor, hogy vágja el nekünk).
  2. Tegyük őket egy tepsire, kevés olajjal locsoljuk meg, majd 200 C-os sütőben süssük kb. 50-60 percig, hogy kapjon egy jó kis pirítást és jó színt. Ettől lesz igazán szép, mély színe és még intenzívebb íze a levesünknek.
  3. Ha kész, helyezzük a megpirított farkat és a húsos csontot egy fazékba és öntsük föl kb. 3 l vízzel. Hozzuk forrásba, majd amikor már elég sok habja keletkezett, akkor ezt az első habos vizet öntsük le róla.
  4. Ezután újra öntsük föl hideg vízzel és kezdjük melegíteni. Ha keletkezik még habja, akkor azt egy kis szűrővel szedjük le róla. A tepsire lerakódott pörzsanyagot forró vízzel oldjuk fel, egy fakanállal kapargassuk fel és adjuk ezt is a leveshez.
  5. Tegyük a levesbe a fűszereket és a pirított zöldségeket és a közben megtisztított nyersen hagyott zöldségeket is. Sózzuk meg, majd hozzuk újra forrásba. Majd vegyük lejjebb a lángot és egészen kis lángon, kissé gyöngyözve főzzük a levest 4-5 órán keresztül. Ha időnk és kedvünk tartja, még tovább is főzhetjük.
  6. A teljes kiőrlésű csigatésztát főzzük ki sós vízben a csomagolásán leírtak szerint. A levest szűrjük le, majd tálaljuk a hússal, zöldségekkel és a csigatésztával.

Rendeld meg!