Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Orsótészta cukkinivel, koktélparadicsommal és rákkal

  • Magyar konyha
  • Csőben sült
  • Elkészítési idő: kb. 25 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g orsótészta
  • 2 db fiatal cukkíni (kb. 400 g)
  • 12 db hámozott, nyers garnélarák
  • 2 doboz koktélparadicsom konzerv (2×240 g), bagy kb. 400 g friss
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • egy marék bazsalikom levél
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel 2-3 ek. olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta kissé a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
  2. A megmosott cukkinit vágjuk hosszában félbe, majd megint félbe. Kockázzuk fel. Adjuk a fokhagymához és pirítsuk pár percig. Majd öntsük hozzá a koktélparadicsom konzervet. Kis lángon, kevergetve pároljuk 5-10 percig. (Ha friss koktélparadicsomot használunk, akkor vágjuk őket félbe, hogy tudjanak levet ereszteni.)
  3. Végül adjuk hozzá a rákokat és főzzük további 2-3 percig. Végül sózzuk, borsozzuk és keverjük a szószhoz a bazsalikomlevelek felét.
  4. Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Majd keverjük a szószhoz. Tálaláskor díszítsük még friss bazsalikomlevelekkel.

Rendeld meg!