Orsótészta cukkinivel, koktélparadicsommal és rákkal
Magyar konyha
Csőben sült
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók 4 személyre:
350 g orsótészta
2 db fiatal cukkíni (kb. 400 g)
12 db hámozott, nyers garnélarák
2 doboz koktélparadicsom konzerv (2×240 g), bagy kb. 400 g friss
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
egy marék bazsalikom levél
só, bors
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel 2-3 ek. olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta kissé a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
A megmosott cukkinit vágjuk hosszában félbe, majd megint félbe. Kockázzuk fel. Adjuk a fokhagymához és pirítsuk pár percig. Majd öntsük hozzá a koktélparadicsom konzervet. Kis lángon, kevergetve pároljuk 5-10 percig. (Ha friss koktélparadicsomot használunk, akkor vágjuk őket félbe, hogy tudjanak levet ereszteni.)
Végül adjuk hozzá a rákokat és főzzük további 2-3 percig. Végül sózzuk, borsozzuk és keverjük a szószhoz a bazsalikomlevelek felét.
Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Majd keverjük a szószhoz. Tálaláskor díszítsük még friss bazsalikomlevelekkel.