Paradicsomos bordázott nokedli csirkeraguval

  • Magyar konyha
  • Főétel

Tésztához

  • 350 g 4 tojásos Família Bordázott nokedli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 db sárgarépa
  • 4 db közepes paradicsom
  • 1 db újhagyma
  • 4 ek. napraforgóolaj

Csirkeraguhoz: 

  • 2 ek. tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 ml száraz fehérbor
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 tk. ánizskapor mag
  • 1 kis csokor friss kakukkfű
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 2 db csirkemell

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra aprítjuk, utóbbit kettévágjuk. A kakukkfű levélkéket lecsipkedjük a szárról.
    2. Egy lábasban 2 ek. napraforgó olajat hevítünk, hozzáadjuk a csirkemell kockákat, valamint a hagymát, a fokhagymát és az ánizskapor magokat is. Nagy lángon addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfű levélkéket, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük a fehérborral. A ragut lefedve, kb. fél órán keresztül főzzük közepes lángon (ha szükséges, közben adhatunk hozzá egy kevés vizet), belekeverjük a tejfölt, és újra felforraljuk.
    3. A tésztához az összes zöldséget vékony felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben 4ek. napraforgó olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Sóval és frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük, és nagy lángon, folyamatosan kevergetve-rázogatva lepirítjuk őket. 
    4. A tésztát ezalatt lobogó, sós vízbe dobjuk. Amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, és összekeverjük a pirított zöldségekkel. Végül tányérokra szedjük, mindegyik tetejére 2-3ek. tejfölös csirkeragut halmozunk, és azonnal tálaljuk.

Rendeld meg!

350 g
539 Ft
 
db

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!