Teljes kiőrlésű enne brokkolival, paradicsommal és grillezett csirkemellel

  • Olasz konyha
  • Húsétel
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell filé (kb. 600 g)
  • 320 g Família Tészta Teljes Kiőrlésű Penne Tészta
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz koktél paradicsom konzerv (vagy 500 g friss)
  • 400 g brokkoli rózsa
  • 4 ek. parmezán sajt
  • 1 tasak grill fűszerkeverék
  • 50 g bébi spenót
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vágjuk középen félbe, hogy két vékonyabb szeletet kapjunk. (De ha kisebb filéink vannak, akkor egyben is hagyhatjuk őket.) Szórjuk meg a grill fűszerkeverékkel és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Jól dörzsöljük be őket. Hagyjuk állni egy kicsit.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat és pirítsuk meg rajta kissé a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a koktél paradicsom konzerveket (ha frisset használunk, vágjuk félbe őket, hogy levet eresszenek). Kevergetve pároljuk 10-15 percig.
  3. Közben sós vízben főzzük meg a teljes kiőrlésű pennét a csomagolásán leírtak szerint.
  4. Az utolsó 3 percre dobjuk mellé a nagyobb rózsáira szedett brokkolit is, majd szűrjük le őket. Adjuk a paradicsomszószhoz a megmosott bébi spenótlevelekkel együtt, jól forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezalatt egy grillserpenyőben pár perc alatt grillezzük meg a csirkemell filéket is.
  6. Tálaljuk a tésztát reszelt parmezán sajttal és a grillezett csirkemellel együtt.

Rendeld meg!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!