Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Pikáns marhahúsos saláta LIGHT Fusillivel és mascarponéval

  • Olasz konyha
  • Saláta

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 240 g Família 50%-kal szénhidrát csökkentett LIGHT Fusilli
  • fél doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
  • 2×200 g marhasteak
  • 2 db zöldpaprika (200 g)
  • 160 g paradicsom
  • 50 g zellerszár és zöld
  • 50 g savanyú uborka
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. magos mustár
  • 2 ek. citromlé
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tegyünk föl enyhén sós vizet forrni a tésztának. Az érlelt marhahús szeleteket vegyük ki a hűtőből jó előre, hogy sütéskor már szobahőmérsékletűek legyenek. Sózzuk, borsozzuk őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olíva olajat és hirtelen süssük meg a szeletek mindkét oldalát. Ha kész, tegyük félre őket pihenni.
  2. Ha már lobogva forr a víz, akkor a tésztát főzzük meg 13-14 perc alatt. Majd szűrjük le és hűtsük le. Közben vágjuk kockára a zöldségeket és vékony szeletekre az újhagymát.
  3. Ha már pihent jó pár percet a hús és megfelelően ellazultak az izomrostok, akkor a rostokra merőlegesen szeleteljük fel, akár csíkokat is vághatunk belőle.
  4. Egy tálban keverjük össze a mascarponét a mustárral és a citromlével. Keverjük hozzá a tésztát, majd a zöldségek nagy részét is. Tálaláskor szórjuk még meg a salátát a maradék zöldségekkel és rendezzük el a hússzeleteket is rajta.

Rendeld meg!