A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le.
Egy serpenyőben olívaolajon enyhén pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott sonkát. Forgassuk át, enyhén pirítsuk meg.
Majd adjuk hozzá a kiolvasztott és apróra vágott spenótot. 1 percig kevergetve pirítsuk együtt, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Ezután adjuk hozzá a kiolvadt zöldborsót. Kis lángon főzzük 1-2 percig. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Ezután adjuk hozzá a közben megfőtt és leszűrt tésztát. Keverjük jól össze.
Öntsük a felét egy hőálló tálba, majd szórjuk meg a reszelt sajt felével. (Használjunk valamilyen semlegesebb ízű, friss gyúrt sajtot, pl. kaskavált, vagy pizza mozzarellát.) Öntsük rá a tészta másik felét is, majd a tetejét szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük 190 C-os sütőbe és süssük kb. 15 percig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz a tetején.