Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Rakott szarvacska sonkával, spenóttal és borsóval

  • Magyar konyha
  • Csőben sült
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g Família Tészta Szarvacska tészta
  • 180 g Spenót (fagyasztott)
  • 150 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 150 g csirkemell sonka
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml tejszín (30-35%-os)
  • 150 g reszelt sajt
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon enyhén pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott sonkát. Forgassuk át, enyhén pirítsuk meg.
  3. Majd adjuk hozzá a kiolvasztott és apróra vágott spenótot. 1 percig kevergetve pirítsuk együtt, majd öntsük hozzá a tejszínt is. Ezután adjuk hozzá a kiolvadt zöldborsót. Kis lángon főzzük 1-2 percig. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezután adjuk hozzá a közben megfőtt és leszűrt tésztát. Keverjük jól össze.
  5. Öntsük a felét egy hőálló tálba, majd szórjuk meg a reszelt sajt felével. (Használjunk valamilyen semlegesebb ízű, friss gyúrt sajtot, pl. kaskavált, vagy pizza mozzarellát.) Öntsük rá a tészta másik felét is, majd a tetejét szórjuk meg a maradék sajttal.
  6. Tegyük 190 C-os sütőbe és süssük kb. 15 percig, míg a sajt szép aranybarna nem lesz a tetején.

Rendeld meg!

400 g
759 Ft
 
db