Rakott tészta, fodros nagykockával, mascarponéval, grill kolbásszal és zöldségekkel
Magyar konyha
Csőben sült
Hozzávalók 4-6 személyre:
300 g Família teljes kiőrlésű Vitale Fodros nagykocka
1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
200 g Szarvasi Pizza Mozzarella
400 g zöldbab (fagyasztott)
400 g grillkolbász
200 g koktélparadicsom
2 ek. olívaolaj (24 g)
só, bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk föl bő, sós vizet forrni a babnak és a tésztának. Először főzzük meg a babot roppanósra 2-3 perc alatt, majd egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük azonnal jéghideg vízbe. Majd főzzük meg a tésztát ugyanebben a vízben 4-6 perc alatt, majd szűrjük le alaposan.
Eközben vágjuk kisebb darabokra a kolbászt és forró olívaolajon egy serpenyőben pirítsuk meg. A kisülő zsírt öntsük le róla.
Majd adjuk hozzá a mascarponét és melegítsük föl állandó keverés mellett. Végül keverjük össze a megfőtt tésztával és zöldbabbal, illetve a negyedekre vágott koktélparadicsommal. Reszeljük le a sajtot és a felét adjuk a tésztához. Öntsük át egy hőálló tálba, majd szórjuk meg a sajt másik felével. Tegyük a sütőbe és 10-12 perc alatt süssük össze.