Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Rókagombás fácánragu leves sodort csigatésztával

  • Olasz konyha
  • Leves

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • A leveshez:
    • 200 g Família 8 tojásos Csigatészta
    • a megfőtt fácán húsa
    • 2 dkg szárított rókagomba
    • 1-2 ek. kacsazsír
    • 1 fej hagyma
    • 2 szál répa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 2 dl tejszín
    • 1/2 citrom leve
    • 2 kk. morzsolt tárkonylevél
    • 1 babérlevél
    • 1 kis csokor petrezselyem zöld
    • só, bors ízlés szerint
  • Az alapléhez:
    • 1 db tisztított fácán (kb. 80 dkg)
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 10 dkg zeller
    • 5 szem bors
    • 5 szem szegfűbors
    • 1 fej hagyma
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 2,5 l víz

Elkészítés

  1. A fácánt mossuk le és tegyük fel 3 l hideg vízbe főni. Ha elkezd forrni, vegyük lejjebb a lángot és egy finom szűrővel habozzuk le.
  2. Tegyük bele a borsot és a szegfűborsot és kis lángon főzzük félpuhára.
  3. Közben áztassuk be a gombát annyi forró vízbe, hogy lepje el. Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyobb darabokra. Adjuk a húshoz a megpucolt hagymával és a csokor petrezselyemzölddel együtt, mikor már félig megfőtt. Sózzuk meg kissé.
  4. Kis lángon főzzük meg a húst puhára, de ne főzzük túl! Ha kész, az egész fácánt óvatosan emeljük ki és tegyük félre hűlni. A levest szűrjük le, a zöldségeket tegyük el más felhasználásra.
  5. Pucoljuk meg a másik hagymát és vágjuk finomra. Egy kisebb fazékban pirítsuk meg a kacsazsíron.
  6. Közben hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk kockára. Adjuk a hagymához a babérlevéllel együtt és kevergetve pirítsuk meg azt is.
  7. Majd adjuk hozzá a beáztatott gombát és a finom szűrőn leszűrt áztató levet. Ezután öntsük föl a fácánlevessel. Adjuk hozzá a szárított tárkonyt. Hozzuk forrásba, majd lejjebb véve a lángot főzzük kb. 25 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
  8. Közben szedegessük le a húst a csontról és vágjuk kisebbre a nagyobb darabokat. Adjuk a forró leveshez a végén.
  9. Sós vízben 8-9 perc alatt főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le.
  10. Közben egy kevés forró levessel keverjük el a tejszínt egy kisebb tálban. Majd adjunk hozzá még levest, keverjük el és öntsük vissza a többi leveshez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Facsarjuk hozzá a citromot, vágjuk bele a petrezselyem zöldet és tálaljuk a Prima Sodort csigatésztával.

Rendeld meg!