Elkészítés
A gombát olvasszuk ki és jól csöpögtessük le.
A Sporttésztát főzzük meg bő, lobogó sós vízben 10-11 perc alatt, majd alaposan csöpögtessük le.
Míg forr a víz és főzzük a tésztát, egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a vékony szeletekre, vagy apróra vágott fokhagymát. Dobjuk rá a gombát és pirítsuk meg nagy lángon. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a Szarvasi Mascarponét.
A megfőtt és leszűrt tésztát keverjük a gombás szószhoz. Friss zöldfűszerekkel fűszerezzük.
Közben a pisztrángokat mossuk meg és sózzuk, borsozzuk kívül belül. Majd forgassuk meg liszt és kukoricadara keverékében őket. Ezután forró olajon süssük meg. Tálaljuk a gombás, mascarponés Sporttésztával.