Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Ropogós pisztráng mascarponés, erdei gombás sport-pennével

  • Olasz konyha
  • Halas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g Família Penne Sporttészta
  • 1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
  • 4 db kisebb pisztráng (4×250 g)
  • 3 gerezd fokhagyma (9 g)
  • 300 g konyhakész, fagyasztott erdei gombakeverék
  • 4 ek. kukoricadara (60 g)
  • 2 ek. liszt (40g)
  • 2 ek. olívaolaj (24 g)
  • friss snidling, bazsalikom, petrezselyemzöld
  • só, bors
  • napraforgóolaj a hal sütéséhez

Elkészítés

A gombát olvasszuk ki és jól csöpögtessük le.

A Sporttésztát főzzük meg bő, lobogó sós vízben 10-11 perc alatt, majd alaposan csöpögtessük le.

Míg forr a víz és főzzük a tésztát, egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a vékony szeletekre, vagy apróra vágott fokhagymát. Dobjuk rá a gombát és pirítsuk meg nagy lángon. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a Szarvasi Mascarponét.

A megfőtt és leszűrt tésztát keverjük a gombás szószhoz. Friss zöldfűszerekkel fűszerezzük.

Közben a pisztrángokat mossuk meg és sózzuk, borsozzuk kívül belül. Majd forgassuk meg liszt és kukoricadara keverékében őket. Ezután forró olajon süssük meg. Tálaljuk a gombás, mascarponés Sporttésztával.