Süllőfilé roston fehérboros, olivabogyós copfocskával

  • Olasz konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 6 személyre:

  • 400 g Família 4 tojásos Copfocska
  • 6 db nagyobb (vagy 12 db kisebb) süllőfilé
  • 1 fej hagyma
  • 120 g kimagozott, zöld olívabogyó
  • 60 g kapribogyó
  • 3 dl fehérbor
  • 1 csokor zöld kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • liszt és kukoricadara
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tegyünk föl vizet forrni a tésztának. A halfiléket sózzuk, borsozzuk. 2 ek olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát.
  2. Öntsük föl a fehérborral és forraljuk el kb. 2 evőkanálnyira.
  3. Közben vágjuk félbe az olíva bogyókat és a kapribogyókat. Adjuk a hagymához és pároljuk 1-2 percig vele. Majd húzzuk félre.
  4. A sós, lobogva forró vízben főzzük meg 9-10 perc alatt a copfocskát, majd szűrjük le.
  5. Egy serpenyőben forrósítsunk föl 2-3 ek. olívaolajat. A halfilék bőrös felét mártsuk liszt és kukorica dara keverékébe. Majd bőrös feléve lefelé süssük meg a forró olíva olajban. Süssük, míg szinte teljesen megfehéredik a halhús, végül fordítsuk meg fél percre, hogy a még sületlen rész is megsüljön. Ezután tegyük konyhai papírtörlőre a halfiléket, hogy a fölösleges olajat leitassuk róla.
  6. A leszűrt tésztát keverjük össze a szósszal, és szórjuk meg finomra vágott petrezselyem- és kapor zölddel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tálaljuk a fogasfilék mellé.

Rendeld meg!

400 g
599 Ft
 
db

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!