Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Szélesmetélt őszi ínyencségekkel

  • Magyar konyha
  • Zöldséges

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g 4 tojásos Classica szélesmetélt
  • 40 dkg sütőtök
  • 20 dkg alma
  • 10 dkg dióbél
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg baracklekvár
  • 10 dkg teavaj
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • só, kristálycukor, vaníliáscukor

Elkészítés

  1. Lobogó sós vízben a szélesmetéltet kifőzzük, lecsorgatjuk, lehűtjük, majd olvasztott vajjal összekeverjük.
  2. A kockára darabolt hámozott sütőtököt és almát lobogó vízben hirtelen megabáljuk és lecsorgatjuk.
  3. A tűzálló tálat vajjal kikenjük, belehelyezünk egy réteg tésztát, amit megszórunk sütőtök és almakockával, meghintjük mákkal és befedjük tésztával.
  4. Három ilyen réteget készítünk és az egészet leöntjük tejfölös tojássárgás baracklekváros öntettel. Tetejét darált dióval megszórjuk.

Rendeld meg!