Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Tarhonya muffin forró puncsmártással

  • Magyar konyha
  • Desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g Família tarhonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg teavaj
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg körte
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 dkg keményítő
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl málnaszörp
  • őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg

Elkészítés

  1. A margarint a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, sütőporral elkevert lisztet két dl tejjel felváltva beledolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a vajban megpirított és a megmaradt forró tejjel felengedett, megpárolt, kihűlt tarhonyát. A felkockázott almát és körtét hozzáadjuk és a kivajazott muffinformába töltjük, 160 fokon 20 percig sütjük.
  3. A forró puncsmártáshoz a vízben felfőzzük a kristálycukrot, ízesítjük. Hozzáadjuk a fehérbort és a vörösbort, majd keményítővel besűrítjük, és mártás sűrűségűre forraljuk. Tálaláskor a muffinok mellé helyezzük a mártást.

Rendeld meg!

200 g
559 Ft
 
db