Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Tejszínes lazacderék spenótos LIGHT Fusilli tésztával

  • Magyar konyha
  • Halas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg Orsó 50%-kal szénhidrát csökkentett LIGHT Fusilli
  • 4 db lazac steak
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg bébiparaj
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 10 dkg koktélparadicsom (mix)
  • 8 dkg Parmezán sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 szál Rozmaring ág
  • színes bors keverék

Elkészítés

  1. A lazac steakeket megtisztítjuk, fűszerezzük és ízesítjük, majd hűtőszekrénybe 4 óra hosszat pihentetjük.
  2. 5 dkg vajba belehelyezzük a felkarikázott pucolt fokhagymát, bébispenótot majd ízesízjük és citromlével megöntözzük. Ezután beletesszük a felkarikázott újhagymát, koktélparadicsomot és felöntjük tejszínnel.
  3. A megmaradt vajat felolvasztjuk és belehelyezzük a lazacokat, majd mindkét oldalát pirosra sütjük és zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, 180 C fokos előmelegített sütőbe sütjük.
  4. Készre sütés előtt meghintjük durvára tört színesbors keverékkel és rozmaring levelekkel.
  5. Tálaláskor a lazac mellé helyezzük a parajos ragut és a Parmezánsajttal megszórt külön kifőzött LIGHT Fusilli tésztához.
  6. A LIGHT Fusilli tészta elkészítése: Forrásban levő sós vízbe belehelyezzük, és 10-12 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és étolajjal lefényezzük.

Rendeld meg!