A szeletelt vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát és tököt sózzuk, együtt dinszteljük tovább.
Néhány perc múlva a darabolt paradicsomot is hozzáadhatjuk lassú tűzön készre pároljuk szükség esetén utána sózzuk.
Közben elkészítjük a pirított tarhonyát, olajon aranysárgára pirítjuk és felöntjük háromszoros mennyiségű forró vízzel.
Adhatunk hozzá 1 kis fej vöröshagymát egészben és egy darab zöldpaprikát is. Kis lángon pároljuk míg a víz felét elfővi majd letakarjuk és félre vesszük a tűzről. 15-20 perc múlva fogyasztható.
Séf tipp: A lecsónkat gazdagíthatjuk még cukkinivel és padlizsánnal és fűszerezhetjük friss oregánóval, kakukkfűvel.