Tökös lecsó tarhonyával

  • Magyar konyha
  • Csőben sült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg Família tarhonya
  • 1 kg érett paradicsom
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 30 dkg spárgatök
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • étolaj, só

Elkészítés

  1. A szeletelt vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát és tököt sózzuk, együtt dinszteljük tovább.
  2. Néhány perc múlva a darabolt paradicsomot is hozzáadhatjuk lassú tűzön készre pároljuk szükség esetén utána sózzuk.
  3. Közben elkészítjük a pirított tarhonyát, olajon aranysárgára pirítjuk és felöntjük háromszoros mennyiségű forró vízzel.
  4. Adhatunk hozzá 1 kis fej vöröshagymát egészben és egy darab zöldpaprikát is. Kis lángon pároljuk míg a víz felét elfővi majd letakarjuk és félre vesszük a tűzről. 15-20 perc múlva fogyasztható.
  5. Séf tipp: A lecsónkat gazdagíthatjuk még cukkinivel és padlizsánnal és fűszerezhetjük friss oregánóval, kakukkfűvel.

Rendeld meg!

200 g
299 Ft
 
db

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!